Permanentboende för uthyrning på Mörkö

Vi har nu fyra stycken objekt för permanentboende på Mörkö att erbjuda.  Visning av dessa äger rum fredagen den 21 maj mellan kl 14-17 och visningen är endast öppen för föranmälda sällskap.
Föranmälan sker via mail till camilla@horningholm.se och genom att ni meddelar vilket eller vilka objekt ni vill se och hur många ni är i sällskapet. Vi besvarar er föranmälan med att tilldela er en tid för ert besök. Vi släpper endast in ett begränsat antal sällskap i taget och reserverar oss för att visningen kan bli fullbokad.
 
​​​​​​​De hyresobjekt som finns tillgängliga för uthyrning presenteras här nedan. Längst ner på sidan finns generell information om vår uthyrning och kontaktuppgifter för övriga frågor.​​​​​
  • img_0202-a
  • skesa-ext-a

Skesa Huvudbyggnad


Ljus och rymlig 2-plansvilla om ca 260m² fördelat på 6 rum och kök. Lugnt och ostört läge med vidsträckt utsikt över kulturlandskapet.
Huset som byggdes 1812 bjuder på trevliga detaljer som stora fönster med spröjs och rikligt ljusinsläpp, vackra spegeldörrar och fina trägolv.
På husets bottenvåning finns en stor och välkomnande hall, kök med vedspis och separat matplats, ett vardagsrum och ytterligare 2 rum som kan användas efter tycke och behov - sovrum, allrum eller kontor. Här finns också en klädkammare och ett badrum med toalett och dusch.

En trappa upp finns ett generöst master bedroom med fönster åt norr, ytterligare 2 sovrum, en stor möblerbar hall och ett badrum med tvättavdelning, toalett och badkar.

Till huset hör trädgård och tomt om ca 2000m² med carport och förråd. Huset värms upp med bergvärme.

Under 2022 kommer fastigheten att anslutas till fibernätet som håller på att byggas på Mörkö.

Tillträde: 2021-09-01

Månadshyra: 15.400kr (kallhyra)

Tillkommande kostnader: Elförbrukning, avfallshantering, sotning och brandskydd.

Vägbeskrivning: Skesa Huvudbyggnad
  • vy11
  • dji_00111
  • dji_00081
  • dji_00071
  • dji_00051

Nyrenoverade lägenheter i Gamla Skolan på Hörningsholm


I den gamla skolbyggnaden på Hörningholm har det under vintern och våren pågått ett intensivt arbete med att renovera tre lägenheter som inom kort kommer att stå inflyttningsklara. Här kan vi erbjuda ett bekvämt boende med helt nyinredda lägenheter i en äldre byggnad med historia och charm, beläget precis i början av slottsallén och med fem minuters promenad ner till Skanssundets färjeläge.

Den största lägenheten av de tre är en rymlig 5-rummare på ca 150m² i två våningar. I markplan finns hall med klädkammare, kök med matplats, ett stort vardagsrum med kakelugn och utgång till altan i söder. Här finns också ett badrum med toalett och dusch samt ett rum som kan fungera som såväl sovrum som kontor. Övervåningen har en stor hall med möbleringsmöjligheter, här ryms en mindre sittgrupp och en skrivbordsplats. Här finns tre sovrum varav ett större och två mindre, de två senare med fin utsikt ner mot Skanssundet. Även här finns badrum med toalett och dusch.

Mellanlägenheten består av 4 rum och kök på ca 115m² i två våningar. På markplan finner man hall med klädkammare, ett rymligt badrum med toalett och dusch, kök med matplats som går samman med vardagsrummet från vilket man når altanen i väster. Hit når solen under större delen av eftermiddagen och kvällen och man har en härlig vy upp mot Hörningsholms slott. En våning upp finns tre sovrum varav ett större med egen klädkammare, badrum med toalett och dusch samt ett mindre förråd/klädkammare.

Den minsta av lägenheterna är på ca 81m² fördelat på 2 rum och kök med loft. I markplan finns hall med liten klädkammare, ett sovrum och ett badrum med toalett och dusch. Mest iögonfallande är lägenhetens generösa vardagsrum med en takhöjd på ca 6 meter och stora fönster med ett rikligt ljusinsläpp. Köket har utgång till altan med samma fina vy som mellanlägenheten. Loftet en trappa upp kan användas som sovplats, TV-rum eller varför inte arbetsplats/kontor.

Alla tre lägenheter har egen ingång i markplan och en egen avgränsad tomtyta. Ett förråd på ca 15m² samt 2 parkeringsplatser hör till varje lägenhet. Gästparkering finns. I anslutning till uthusen finns en större gemensam grönyta.

Under 2022 kommer fastigheten att anslutas till fibernätet som håller på att byggas på Mörkö.

Tillträde: från 2021-06-01 eller enligt överenskommelse

Månadshyra, inkl uppvärmning:
Stora lägenheten 15.900kr
Mellanlägenheten 13.900kr
Lilla lägenheten 9.900kr

Tillkommande kostnader:
Hushållsel, avfallshantering, sotning och brandskydd (endast stora lägenheten)

​​​​​​​Vägbeskrivning: Gamla Skolan Hörningsholm

Generell information

Visningen är öppen för alla som föranmält sig och fått en bekräftelse från oss. Intresse för ett objekt lämnas efter visningen via webformulär.
Vi tar en kreditupplysning innan hyreskontrakt erbjuds och ett riktmärke vi använder är att hyreskostnaden för ett permanentboende ej ska överstiga 40% av hushållets disponibla inkomst. Om flera likvärdiga intressenter anmäler sig till samma objekt kan det avgöras med hjälp av lottning.

Övriga frågor om vår uthyrning generellt eller ett specifikt hyresobjekt besvaras bäst i samband med visning, annars per mail eller telefon:
Camilla 010-1025715 alt. camilla@horningsholm.se

Covid-19:

Med anledning av den pågående spridningen av coronaviruset gäller följande vid våra visningar: 
  • Vi ber alla som har symtom som kan kopplas till covid-19 att avstå från att komma på visningen. 
  • Intresseanmälningar tas endast emot via ett webformulär på hemsidan som fylls i via egen dator eller mobiltelefon.
  • Vi ber våra besökare att visa hänsyn och omtanke om vår personal samt andra besökande sällskap under visningen.
Vi känner oss trygga med att genomföra visningen med ovanstående åtgärder och hoppas på ert samarbete.